Zelfliefde-leren

Zelfliefde leren

Zelfliefde leren, hoe pak je dat nou aan?

Zelfliefde leren doe je niet alleen door met een boek aan tafel te zitten, maar vraagt actie. Geef jezelf de tijd en de aandacht om zelfliefde in kleine stappen in je dagelijkse leven te brengen. Het kan heel goed werken om hiervoor een opschrijfboekje aan te schaffen. Van een formaat wat je bij je kunt steken, voor inspirerende gedachten.

Onderzoek wat voor jou momenten zijn waar zelfliefde ver te zoeken is. Wellicht waar je je meer aanpast dan nodig is. Waar je niet jezelf durft te zijn. Waar je je schuldig voelt of schaamt…… geen grenzen durft te stellen.

DEZE MOMENTEN IN JE DAGEN GAAN HERKENNEN IS EEN KRACHTIG MIDDEL OM  ZELFLIEFDE TOE TE PASSEN.

Kijk er met liefde en begrip naar. Zonder er over te oordelen. We doen dit allemaal, ik oefen me hier in elk geval nog steeds in. Nieuwe situaties brengen soms weer nieuwe uitdagingen. Samen de schaamte voorbij, het bespreekbaar maken. En denk aan kleine stappen nemen. Begin met éen situatie, om daar aandacht aan te geven. Zo kan het voor jou groeien. De zaadjes van zelfliefde water geven. Wanneer er iets vervelends gebeurd, zijn we geneigd onszelf te straffen of te verwaarlozen, nog harder te gaan werken. Juist dan kan je lichaam en je mind die zelfliefde gebruiken!

Een aantal voorbeelden van zelfliefde leren:

 • Zelfacceptatie is een belangrijke sleutel tot zelfliefde. Oordelen en perfectionisme loslaten. Zo blijf je niet in een negatieve spiraal van gedachten hangen als je iets naar jou idee niet goed hebt gedaan.
 • Respecteer je grenzen. Wees duidelijk met wat je aankan. Durf nee te zeggen. Zelfliefde is jezelf respecteren en daar horen grenzen ook bij.
 • Voeding. Voorzie  je lichaam van gezond en gevarieerd eten. En, eten mag ook lekker zijn! Vind je eigen maat hierin, dan voel je je goed over jezelf.
 • Zelfliefde is jezelf durven zijn. Waardeer jezelf om wie je bent! Je bent uniek. Laat je door niets tegenhouden. Prima is het nieuwe perfect. En ook hier, het hoeft niet allemaal tegelijk.

 

NO ONE IS YOU AND THAT IS YOUR POWER.
DAVE GROHL

 

Ook tijd maken om leuke dingen te doen, alleen of met vrienden hoort erbij:

 • Naar de spa gaan
 • Wandelen
 • Een taart bakken
 • Sporten
 • Een leuk boek lezen
 • Af en toe lege tijd in je agenda houden
 • ……….

Allemaal vormen van zelfliefde.  Onderzoek wat voor jou een goede start is om te beginnen met zelfliefde.

Vraag jij je af waarom zelfliefde belangrijk is? Bekijk dan ons andere blogje over lief zijn voor jezelf.

Wil jij hier actief samen met anderen over leren, oefeningen aangereikt krijgen die zelfcompassie, zelfliefde vergroten?

Lees dan hier meer over de Zelfcompassie cursus en kom mee doen!

Je kunt je hier aanmelden

Je bent heel erg welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.