Lief-zijn-voor-jezelf1

Lief zijn voor jezelf

Lief zijn voor jezelf, dat is belangrijk. Maar wat levert het op?

We vinden dat lastig. Het is makkelijker om de lat hoog te leggen. Terwijl we de mensen om ons heen liever behandelen. Waarom zouden zij wel goed behandeld mogen worden, en mag jij niet lief voor jezelf zijn?

Meestal zit het ‘m in het streven naar perfectie, het niet willen overgeven aan jouw imperfecties. En dat is jammer, jouw imperfecties maken jou tot wie jij bent. Uiteindelijk is er maar één jij, en juist dat maakt jou zo mooi en uniek!

Wellicht  vraag jij je af of lief zijn voor jezelf iets opbrengt. Laat mij jou vertellen waarom het belangrijk is en hoe kleine stapjes worden omgetoverd tot grotere levensstappen.


lief-zijn-voor-jezelf

 

Acceptatie

Ten eerste, lief zijn voor jezelf betekent acceptatie. Dat jij er mag zijn – hoe dan ook!

Door vrede te hebben met jezelf ervaar je meer balans. Het geeft rust en vrede, in het hoofd, in het lichaam, in gevoelens. 

Het is ook makkelijker om met mensen om je heen in verbinding te blijven. Je houdt energie over om geïnspireerd je leven vorm te geven.

 

Luisteren naar je lichaam

Ten tweede, lief zijn voor jezelf betekent jouw lichaam geven wat het nodig heeft. Verzorg jezelf alsof het éen van je top-prioriteiten is. Dit komt de mensen om je heen ook ten goede. Voed het lichaam met gezond eten. Zorg voor een goede conditie. Plan bewust momenten van rust, van niks doen! Geef het lichaam alle liefde en aandacht. Je krijgt er veel voor terug!

 

Liefde voor wie jij bent

Als laatste, lief zijn voor jezelf – voor wat er is; destructieve gedachten en emoties, fysiek ongemak, pijn.  Ook voor de liefde, de ruimte om te begrijpen, het niet oordelen – die al in je zijn!  Schaamte en schuld loslaten geeft vrijheid. Wat een transformatie. Je volgt je eigen wijsheid en intuïtie.

 

Wat is ondersteunend en verzorgend?

Een lekker bad, met iemand iets drinken, een wandeling in het bos, in de bank met een pot thee, een fijne film. Wat voor jou verzachtend en ontspannend werkt. Je verzoenen met de volmaaktheid die je al bent.  Alleen of met anderen samen…

Jezelf deze vraag stellen in een moeilijk, pijnlijk moment,  is een enorme stap. Liefde voor jezelf brengt jou verder in het leven op manieren die je zelf niet eens kon bedenken.

Lief-zijn-voor-jezelf.

 

HET IS NIET JOUW TAAK OM VAN MIJ TE HOUDEN… DAT IS MIJN TAAK!
BYRON KATIE

 

Geloof jij al in jezelf? Of zit je nog te twijfelen? Waarom probeer je het niet eens, en ondervind de voordelen die het met zich meebrengt.

Hulp nodig met beginnen?

5 februari start er een cursus Zelfcompassie

Er is nog plaats

Vanaf 8 mei start er een Mindful Zelfcompassie cursus op de vrijdagmiddag. 

Je kunt je hier aanmelden of een gratis telefoongesprek boeken voor vragen 

 

 

Lief-zijn-voor-jezelf

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.