mindfulness-training-alkmaar2

Gezondheid en Mindfulness

 

Verbeter je gezondheid met Mindfulness

 

Dr. Jon Kabat-Zinn was werkzaam aan de Universiteit van Massachusetts (U.S.A) en onderzocht de invloed van stress op lichaam en geest; in welke mate is stress van invloed op de gezondheid? Hij ontwikkelde in 1979 een stressreductiecursus – Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) – die sindsdien uitgebreid onderwerp is geweest van veel wetenschappelijk onderzoek.

 

Effectief bij tal van lichamelijke en geestelijke klachten

Dit onderzoek heeft aangetoond dat deze cursus, Stressreductie door aandachttraining (MBSR), een positieve bijdrage geeft aan de gezondheid en met name effectief is bij tal van lichamelijke en geestelijke klachten zoals:

– werkstress en burnout;

– piekeren en negatieve gedachten;

– vermoeidheid en slapeloosheid;

– somberheid en voorkomen van terugval bij depressie;

– chronische pijn en de emotionele gevolgen van ernstige ziekte;

– geestelijke klachten op het gebied van angst, spanning en onrust;

– stressgerelateerde lichamelijke klachten, zoals hoge bloeddruk, psoriasis, RSI

 

Van doen naar zijn

Het proces van leren bewust aandacht geven aan wat er nu is gaat niet vanzelf. Gewoontepatronen hebben de neiging niet op te willen geven. Het vraagt tijd, aandacht en energie. Ook doorzettingsvermogen, een frisse blik en mildheid. Deze cursus geeft je de mogelijkheid hierin te oefenen en te leren om met meer aandacht in het nu te zijn en daarmee invloed te hebben op je gezondheid en je welzijn.

 

Gezondheid-Sleutel

 

Oefeningen die bijdragen aan een betere gezondheid

Tal van oefeningen helpen je met een milde aandacht aanwezig zijn bij wat nu is in plaats van toe te leven naar doelen die ver in de toekomst liggen. Zonder het anders te willen dan je nu ervaart.

Het effect van de training hangt af van de bereidheid en de mogelijkheid van de deelnemer om dagelijks ruimte en tijd vrij te maken voor de oefeningen. Twijfel je of de mindfulnesstraining geschikt voor je is aarzel dan niet contact op te nemen. Dan kunnen we samen onderzoeken of de training iets voor je kan betekenen.

 

Lees hier meer over de betekenis en de inhoud van een Mindfulnesstraining MBSR

 

Gezondheid

Mindfulness training Alkmaar

9-weekse Mindfulnesstraining MBSR

Start vrijdag 7 februari

Tijd: 13.30 – 16.00 uur

Je kunt je hier aanmelden voor een gratis en vrijblijvend telefoongesprek om te onderzoeken of dit voor je past. Ik spreek je graag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.