Een ademruimte met compassie

Een ademruimte met compassie 

Met deze meditatie neem je een pauze, een ademruimte met compassie
Door de dag heen kunnen we, vaak onbedoeld, aardig in de stress modus terecht komen. Dit kan zich bij ieder weer anders voordoen.

Je kunt fysiek meer gevoelig zijn voor stress; je krijgt last van pijnlijke gespannen spieren, opgetrokken schouders, meer oppervlakkig ademhalen. Een ademruimte met compassie brengt je meer in contact met je lichaam. 

Het kan ook zijn dat je gevoelig bent voor negatieve gedachten patronen waardoor je in een negatieve spiraal met jezelf komt.

Of je merkt het vooral aan emoties die met je aan de haal gaan, snel geprikkeld zijn, sneller tranen of boos worden. Het zijn maar enkele voorbeelden. En uiteraard beïnvloede deze drie gebieden elkaar.

Zelfcompassie meditatie

Bewust een pas op de plaats maken waardoor je vertraagt. Aanwezig zijn, met een vriendelijke, zorgzame en accepterende aandacht.
Hoe is het nu?

Beluister je deze oefening dagelijks, dan zul je merken dat je hiermee een nieuwe meer positieve gewoonte creëert om bewust een pauze te nemen van actief zijn op de automatische piloot. Hoe is het met je, wat heb je nodig, hoe ga je verder?

Je oefent een meer zorgzaam en ondersteunend aanwezig zijn met jezelf

Ademruimte met compassie

 

Een ademruimte met compassie – aankomen in dit moment
15 min.

 

Wil je de MP3 downloaden? Dat kan natuurlijk ook! Zo heb je ‘m altijd bij de hand.
Klik op de onderstaande rode knop, de MP3 verschijnt dan in een nieuw tabblad. Wanneer je dan op de drie bolletjes klikt, verschijnt de optie ‘downloaden’. Klik daar dan vervolgens op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.