Opfris-cursus

Heb je de Mindfulnesstraining gedaan en wil je je kennis en beoefening opfrissen?

Je zult wellicht gemerkt hebben hoe in het tempo van het dagelijkse leven de aandacht weer ‘naar buiten vliegt’ . Deze cursus biedt gelegenheid opnieuw bewust met aandacht te leven. Van de ‘automatische piloot’ naar bewust aanwezig zijn. Samen wakker en ontspannen zitten. Vriendschap sluiten met wat er in je opkomt. Met mildheid, humor en compassie onze patronen en gewoontes onderzoeken. Dit helpt ons vrijer en lichter te leven en milder te zijn voor jezelf.

Verdiep je inzicht in hoe mindfulness je kan helpen op lastige momenten, bij slapeloosheid, piekeren, somberte, stress of emotionele of fysieke pijn. We nemen de verschillenden thema’s nog eens door, wat zijn voor jou belangrijke aandachtspunten.
Ervaar meer rust en concentratie. Verruim opnieuw je vermogen om te ontspannen en te genieten.Er is gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en we delen praktische tips om de beoefening thuis weer op te pakken. Bewandel nieuwe paden met het gereedschap van de Mindfulnesstraining.

Voor wie
Je hebt mindfulnesstraining (MBSR, MBCT) gedaan bij Titia van Rootselaar of een andere trainer. Na de training ben je doorgegaan met de beoefening van mindfulness. Je hebt interesse in verdere verkenning van mindfulness, en zijn tegenhanger: de automatische piloot. Je hebt de behoefte om bewuster te leven, ook op momenten van stress, vermoeidheid en last.

Tijdsinvestering
Tijdens de training wordt dagelijkse meditatiebeoefening verwacht. Hiervoor worden suggesties gegeven. Ook ga je de mindfulness oefeningen toepassen in het dagelijks leven. Dit vraagt een verschuiving van aandacht en hoeft niet veel extra tijd te kosten.

IMG_0536