meer compassie - online cursus

Zelfcompassie egoïstisch?

Zeker niet 

Wat is het wel?

Met zelfcompassie ben je geraakt door jouw pijn en sensitief voor jouw behoefte in dat moment. En je neemt er verantwoordelijkheid voor, je wilt er iets aan doen. 

 

Een oud overlevingsmechanisme
van zelfkritiek en ontevreden zijn met jezelf, vervang je met zelfcompassie door zelf-acceptatie en zelf-waardering. Je oefent mild-zijn naar jezelf. Je krijgt meer begrip voor je eigen menselijkheid. Waar dingen mis kunnen gaan, je minder presteerde dan je had gewild….. je bent er bij met mildheid en acceptatie.

 

Je leert de tools om sensitief te zijn voor jou innerlijke pijn
en voor wat je dan nodig hebt. Je gaat weer van jezelf houden. Een onvoorwaardelijke liefde die niet afhankelijk is van goed of fout.  Je bent blij met jezelf, hoe dan ook! Op den duur voel je meer geborgenheid in jezelf. Je ontwikkelt een innerlijke helper die onvoorwaardelijk van je houdt, en er altijd voor je is.

 

Vinden we liefde in onszelf dan is vrede en liefde met wat er om ons heen is, meer nabij

 

Compassie vraagt moed, respect en doorzettingsvermogen.
In de nu lopende cursus ben  ik weer dankbaar deze bijeenkomsten met elkaar mee te maken. We zijn halverwege….. Juweeltjes worden geplukt, als cadeautjes aan de voorjaarstakken. Emoties krijgen de ruimte, het perspectief verandert. Er zijn inzichten die weer nieuwe lagen aanboren. In het dagelijkse leven ontstaat een grotere vrijheid om met lastige situaties om te gaan. En door mindful aanwezig zijn en zelfcompassie transformeren lastige situaties zich soms tot momenten waar het prima is om te zijn.

Spreekt dit je aan? Dan is de zelfcompassie training misschien iets voor je.
8 mei start er in Alkmaar een nieuwe cursus Mindful zelfcompassie. Bel me gerust voor een gratis oriënterend  gesprek   06-12912252
of mail me titia@compassie-training.nl

Ik spreek je graag! Je bent heel erg welkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.