Training Stilte Meditatie

Training Stilte Meditatie – Alkmaar en Overveen

 


Zelfcompassie training Alkmaar

In deze zelfcompassie cursus leer je een goede vriend voor jezelf te zijn. Met liefde en mildheid, voor wie jij bent. Ook als het niet gaat zoals jij dat wilt.

Je ontwikkelt een zorgzame en liefdevolle houding naar jezelf en daardoor ook naar anderen. Je geniet meer. Zelfcompassie heeft een positieve uitwerking op gevoelens van angst, somberte, schuld en schaamte. Er is veerkracht om te groeien.

Hier lees je meer….  Zelfcompassie training Alkmaar

 

Compassievol leven – Poortgebouw Elswout
Een op Mindfulness gebaseerd verdiepingsprogramma

Wanneer we mindfulness beoefenen leren we om bewust aanwezig te zijn. Bij het leven zoals het zich van moment tot moment aan ons voordoet. Maar hoe gaan we om met momenten die extra moeilijk en pijnlijk zijn? Momenten die ons lijden bezorgen? Dat is een uitdaging waar we allemaal vroeg of laat voor komen te staan.

De sleutel is dat we leren het leven niet alleen met mindfulness tegemoet te treden. Maar ook met heartfulness. Dat wil zeggen: met compassie of met mededogen.

Hier lees je meer ….. Compassie training – Poortgebouw Elswout, Overveen

Mindfulness training Alkmaar

Mindfulness is een staat van heldere, niet-oordelende, milde en accepterende aandacht. Voor wat er  van moment tot moment in ons  gaande is aan gedachten, emoties en fysieke sensaties. Of deze nu plezierig of onplezierig zijn.


Wat leer je in een Mindfulness training?

Naast het bewust richten van de aandacht leer je ook een bepaalde kwaliteit van aandacht.  Zoals gelijkmoedigheid, vriendelijkheid, mildheid, geduld, niet-oordelen, openheid, een frisse blik en nieuwsgierigheid. Ten aanzien van al je ervaringen.

Hier lees je meer …. Mindfulness training Alkmaar


Stilte – meditatie mini retraite Alkmaar, Overveen

Een mini stilte retraite in Alkmaar, Overveen
in een sfeer van ongedwongenheid en rust,
kom je dichter bij jezelf

         Naarmate het lichaam meer ontspant kan ook de innerlijke houding ontspannen.


training-stilte-meditatie

 

Met  zelfzorg en zelfliefde,
dicht bij jezelf blijven
in vrede zijn met wie je bent

Een mini stilte retraite, helemaal voor jezelf en toch ook samen met anderen die behoefte aan verstilling hebben. Een dag zonder prikkels van gezin, werk of andere levensgebieden. Een dag vrij van klusjes en to-do lijstjes, geen computer, telefoon en klok.

Hier lees je meer ….  stilte retraite Alkmaar

Hier kun je je aanmelden voor een gratis kennismaking