Dag van de Stilte Haarlem

dag-van-de-stilte-haarlem2

 

Gezien de verscherpte maatregelen die 13 okt afgekondigd zijn hebben wij, Jolien en ik, besloten de Mindfulness & Compassie dag in het Poortgebouw te annuleren. Wij vinden het, gezien de huidige situatie, niet passend. Wij komen in 2021 met een nieuwe datum waarin je van harte welkom heten van ons aanbod te genieten!

Dag van de Stilte Poortgebouw van Elswout

 

Een dag vol mogelijkheden voor een fijne zelfzorg, om van jezelf te houden – precies zoals je bent…. in stilte en ook met Mindfulness & Compassie oefeningen, samen met anderen. 

 

dag-van-de-stilte-haarlem-25-10 1

 

Aan de rand van het Landgoed Elswout, een dag van de stilte ….. een prachtige plek voor meditatie en stilte, wandelen in de lunchpauze.

Verzachten en verzoenen, je weer te verbinden. We doen fijne meditaties.

Ben jij nieuwsgierig naar wat Mindfulness & Compassie voor je kunnen betekenen? 

Of ben je er al mee bekend en gun jij jezelf deze unieke kans om in éen dag Mindfulness en Compassie te ervaren, afgewisseld met veel stilte? 

Je bent héel erg welkom!! 

 

Op deze dag van de stilte ben je uitgenodigd om de hectiek van alledag achter je te laten. 

Om in stilte samen te zijn. Stilte zal heel licht afgewisseld worden met kleine Mindfulness en Compassie- oefeningen. Deelnemers blijven hierbij  in stilte. Ook kun je de zinnen gerust langs je heen laten gaan, als je dat prettiger vind. Om de hele dag in stilte te verblijven.

Mindfulness staat voor een bepaalde kwaliteit van aandacht.

Voor een manier van omgaan met wat zich aandient. Met gelijkmoedigheid … vriendelijk, mild, geduldig, niet-oordelend, open, met een frisse blik en nieuwsgierigheid.
Mindful zijn is een vaardigheid die je kunt trainen. Jolien Posthumus van Bundelt.nl biedt deze Mindfulnesstrainingen aan, en meer!! 🙂

Mindfulness is een onmisbaar element in de ontwikkeling van Compassie. 

Bewust aanwezig zijn bij het leven zoals het zich van moment tot moment aan ons voordoet is de basis bij het erkennen van momenten die extra moeilijk en pijnlijk zijn en die ons lijden bezorgen. Een uitdaging waar we vroeg of laat allemaal voor komen te staan. De sleutel is dat we leren het leven met mindfulness en ook met heartfulness tegemoet treden. Dat wil zeggen: naast mindfulness, ook met compassie of met mededogen.

Compassie

Met zelfcompassie – en compassie-oefeningen trainen we vermogens van het hart. Hierdoor is er meer zelf-acceptatie en zelf-liefde, je bouwt innerlijke kracht op, blijft meer sociaal verbonden, je hebt minder angst om fouten te maken en ervaart meer positieve emoties. Op deze website vind je data van zelfcompassie- en compassietrainingen.

 

 

dag-van-de-stilte-haarlem-25-10 2jpg

Kom er deze dag van proeven

Op deze unieke landelijke dag van de stilte haarlem heb je gelegenheid mindfulness en -compassie-oefeningen af te wisselen met rusten in stilte.

Ruimte om de ervaring van mindfulness en compassie te laten bezinken, zodat ze nog meer voelbaar wordt in het lichaam en de geest.

Mindfulness leert je hoe je de rust en de helderheid in jezelf kunt opzoeken, ook als het leven je deze rust niet gunt. Compassie helpt je de helende werking van Mindfulness te verdiepen waardoor je een meer liefdevolle en accepterende relatie met jezelf en de wereld om je heen ontwikkelt.

 

Blok 1: 9.00 uur – 12.00 uur | Blok 2: 13.30 uur – 16.30 uur

Kies voor:
Een blok Mindfulness + een blok Compassie
Of een blok of hele dag Compassie
Of een blok of hele dag Mindfulness

Bijdrage een hele dag : €25,-    Bijdrage 1 dagdeel:€ 15,-

Praktisch met in achtneming  van de covid-richtlijnen:

  • Vanwege het afstand houden kunnen er per ruimte maximaal  6  deelnemers meedoen
  • je kunt gebruik maken van een mat, kussen en deken op locatie
  • een extra dekentje of warm vest/ sokken kunnen prettig zijn en evt. een flesje water er zijn ook stoelen om op te zitten
  • je wordt verzocht je eigen lunch mee te nemen, vanwege het afstand houden en het luchten van de ruimte is het lunchen buiten
  • aan het begin van de sessie is er thee en koffie

 

We zien je heel graag! Wij hebben er veel zin in.