Profiel en contact

 

Mindfulness begon voor mij in 2007 met een lezing van Jon Kabat – Zinn.
Dit bracht twee stromen, activiteiten in mijn leven bij elkaar; gestalt-therapeut  (Centrum Boswijk 1996) en meditatie-student zijn. Ik miste in de therapie gereedschap uit de meditatie. Tijdens die lezing viel dat helemaal op z’n plek. De mindfulness training!

Mijn enthousiasme voor de mindfulness training en mijn vertrouwen daarin put ik uit eigen ervaring. Dagelijks ben ik me meer bewust van wat er in me omgaat, mijn patronen en gewoontes en dat er steeds weer een keuze is. In plaats van moeten… voelen hoe het is, een adempauze. Minder op de automatische piloot doorgaan maar regelmatig stilstaan bij  ‘hoe is het nu?’ Meer vriendelijkheid en de strengheid wat laten varen. Meer aanwezig zijn.

Nieuwsgierig geworden? Bel gerust voor een vrijblijvend orienterend gesprek. Ik hoor graag waar jíj tegen aanloopt.

Opleiding en retraites;
Ik studeerde een aantal jaren Psychologie aan de Open Universiteit.
Ik ben sinds 2007 opgeleid tot Mindfulnesstrainer bij het Instituut voor Mindfulness (IVM)en ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer. Ik verzorg een aantal malen per jaar de 8-weekse Mindfulness- en de Compassietraining.

In 2010 volgde ik een drie-daags seminar bij Christine Longaker “Medogen en Aanwezigheid”.
In 2011 deed ik een gesloten retraite van drie maanden in het prachtige Dzogchen Beara in Ierland.
In  november 2012 en mei 2013 heb ik bij Frits Koster en Erik van den Brink de opleiding voor Mindfulnesstrainers gevolgd voor de training ‘Mindfulness-Based Compassionate Living(MBCL)’.

In 2017 volgde ik de 10-daagse Teaching Presence in Relationship retraite; een Interpersoonlijke Mindfulness opleiding voor Mindfulness Trainers gegeven door  Phyllis K. Hicks and Florence Meleo-Meyer.

Ik ben geboren in 1956, getrouwd, moeder van twee inmiddels volwassen dochters en oma van een schitterende kleinzoon. Verschillende tradities geven mij steun en inzicht om compassievol aanwezig te zijn. Een proces voor de rest van mijn leven.
Geraakt door de mogelijkheden hierin deel ik deze steun en inzichten bij Mindfulness & Compassie Velsen.

Contactadres:
van Maerlantlaan 8
1985HL Driehuis
Tel:  06-12912252
E-mail: titia@compassie-training.nl

Kamer van Koophandel nr 537.803.45