Vereenvoudig je leven

 

Vereenvoudig je leven

Verlies je jezelf in de dagelijkse dingen, zodat je niet toekomt aan wat je eigenlijk in de wereld wilt zetten?

Blijf je steeds maar doorrennen?

Verlang je naar innerlijke rust?

Er is in ons dagelijks leven zoveel dat onze aandacht vraagt, zoveel informatie die op ons afkomt, dat het lastig is om dicht bij onszelf te blijven. Net zoals onze geest tijdens meditatie geregeld afdwaalt, verdwalen we in de vele activiteiten van ons dagelijks leven en raken hierdoor onze focus en eigen richting kwijt.

In deze workshop onderzoeken we vanuit een basis van stilte en meditatie hoe we, ook als we in actie komen, ruimte en focus kunnen bewaren. Wat helpt om dicht bij onszelf te blijven? Waardoor versnippert onze aandacht, wat kost energie?

Tijdens de eerste dag gaan we hiermee aan de slag, aan de hand van de principes van eenvoud. In de tussenliggende week passen we wat we geleerd hebben toe en in de verdiepingssessie kijken we wat gelukt is, wat ons in de weg zit en wat de volgende stappen zijn.

Mensen zijn over het algemeen het gelukkigst wanneer ze hun leven in overeenstemming brengen met hun kernwaarden en als de doelen die ze zich stellen daarvan afgeleid zijn. Uit: Compassievol leven, van mindfulness tot heartfulness, Erik van den Brink en Frits Koster

Heb je de eenvoudig-leven-test al gedaan?

Werkvormen van de workshop: theorie (de principes van eenvoud), reflectie, visualisatie, meditatie, tekenen en uitwisseling.
Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben of niet van tekenen te houden om aan de workshop mee te doen.
De groep is klein, met een persoonlijke benadering.

De workshop wordt gegeven door Nynke Valk van trainings- en coachingspraktijk  De Heldere Spiegel. Zij heeft een boeddhistische achtergrond. Sinds 1981 is ze student van Sogyal Rinpoche, schrijver van Het Tibetaanse boek van Leven en Sterven. Daarnaast is ze geïnspireerd door Stephen Covey, schrijver van de Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap.  1423529b0483cb13e875cfec99a10097 Nynke Valk

Data: vrijdag 18 september 2015 van 10.00 tot 15.30 u. en een verdiepingssessie op vrijdag 25 september van 10.00 tot 13.00 u.
Plaats: Mindfulness & Compassie Velsen, Van Maerlantlaan 8, Driehuis (15 min. ten Noorden van Haarlem).
 De locatie is 5 min. lopen vanaf station Driehuis en 5 min. lopen van de duinen.
Entree: € 120. Bij een minimum-inkomen is korting altijd bespreekbaar, neem hierover contact op.
 Bij de prijs zijn koffie/thee en op de eerste dag een lunch inbegrepen.
Voor aanmelding: www.dehelderespiegel.nl/workshops  of met het aanmeldingsformulier op deze website

About Titia van Rootselaar

Hallo, mijn naam is Titia van Rootselaar. Met veel genoegen, warme betrokkenheid, humor geef ik ruim 8 jaar Mindfulness- trainingen aan groepen en ook in individuele begeleiding. Waar je wordt uitgenodigd te stoppen met doen en vriendschap kunt sluiten met jezelf precies zoals je nu bent. Neem eens een kijkje op dit platform, laat gerust iets van je horen en wie weet tot ziens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *